Zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd!
Je bent van harte welkom bij Liva. Je zwangerschap is een bijzondere periode in je leven en brengt veel veranderingen, emoties en soms onzekerheden met zich mee. Wij willen je zo goed mogelijk begeleiden in deze periode, waarbij we je de ruimte geven om je zwangerschap, maar ook de bevalling en de kraamtijd, op je eigen manier te beleven.  Wij begeleiden je graag op een persoonlijke manier die het best bij jou past.
Daarnaast verwijzen we  je voor een echo of consult als dat nodig is. Maar we hebben nog meer te bieden voor (aanstaande) ouders en hun kind. Te beginnen bij het kinderwensspreekuur voor mensen die zich willen voorbereiden op een zwangerschap. Ook geven wij verschillende voorlichtingen, zowel over de zwangerschap als over de bevalling, en kun je de controles van je zwangerschap ook in groepsverband volgen. Daarnaast worden bij ons op de praktijk zwangerschapscursussen gegeven en hebben we ook een eigen diëtiste in het pand.
Tot slot bieden wij ook lactatiekundige zorg, ofwel professionele begeleiding bij borstvoeding en  kun je bij ons terecht voor informatie en voorschrijven van anticonceptie en het plaatsen van spiralen!

Soms komt een zwangerschap ongepland en/of ongewenst. In dat geval heb je misschien behoefte om met iemand te praten over deze verwarrende gebeurtenis. Je kunt altijd bij ons terecht met vragen en onzekerheden. We kunnen je desgewenst verwijzen naar andere instanties.

Aanmelden
Meld je vroeg in de zwangerschap bij ons aan (bij ongeveer 6 weken = 2 weken over tijd). De praktijkassistente maakt een afspraak met je om je in te schrijven, belangrijke informatie te geven en maakt een afspraak voor echo en de eerste voorlichtingsbijeenkomst.  Een echo wordt bij 10 weken ingepland, om te bepalen hoe ver je precies zwanger bent. Wil je al eerder een echo laten maken, is dat ook mogelijk vanaf ongeveer 8 weken zwangerschap. Deze zogeheten vitaliteitsecho, wordt echter niet vergoed en is op eigen kosten.
De eerste controle bij de verloskundige is tussen 8 en 10 weken zwangerschap en duurt ongeveer 45 minuten. Bij deze controle vragen en geven we veel informatie. Ter voorbereiding op deze afspraak is het handig om alvast de vragen op zwangerwijzer.nl in te vullen en uitgeprint mee te nemen naar je eerste afspraak.


“Alle verloskundigen bij Liva zijn lieve en deskundige dames.
Ik heb mij altijd direct op mijn gemak gevoeld.
Ze luisteren goed naar je vragen of zorgen en nemen de tijd voor je. Bedankt!”