Tarieven

Tarieven verloskundige zorg

Zorgverzekering

Verloskundige zorg en verzekeringen zijn de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest. De verloskundige zorg valt onder de basiszorg en wordt volledig vergoed. Liva heeft met alle zorgverzekeraars een contract, zodat de rekening na afloop van de totale zorg rechtstreeks naar je verzekering wordt gestuurd.

De kosten  van verloskundige zorg gaat niet af van je eigen bijdrage voor ziektekosten. Laboratorium-onderzoek kan echter wel onder je eigen bijdrage vallen. Ook kan dit zo zijn bij anti-conceptie zorg,  zoals bijvoorbeeld bij het plaatsen van een spiraal. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Ben je verzekerd bij StadHolland/Ditzo, dan moet je zelf €20,- bijbetalen voor het plaatsen van een spiraal.

Wanneer zorgverzekering wijzigen?

Tot en met 31 december kun je veranderen van zorgverzekeraar. Als je uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoeft je de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet je nieuwe zorgverzekeraar voor je.

Meer informatie zorgverzekeraars & polissen

Denk goed na over de keuze van uw zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis u kunt kiezen, zoals:  www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl & www.consumentenbond.nl.

De tarieven voor verloskundige zorg zijn vastgesteld door het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG), en worden jaarlijks aangepast.

Niet afgezegde afspraak

Als je je afspraak wilt verzetten, kan dit tot 24 uur van tevoren. Als we telefonisch niet bereikbaar zijn, is het ook mogelijk om dit per e-mail te doen. Indien de afspraak niet tijdig wordt geannuleerd, zijn we genoodzaakt kosten in rekening te brengen:

  • Voor een normale afspraak bedragen de kosten €20,-.
  • Voor een eerste afspraak bedragen de kosten €45,-.

Houd er rekening mee dat deze kosten niet worden vergoed door de verzekering. Het is dus belangrijk om op tijd wijzigingen door te geven om onnodige kosten te voorkomen.