Tarieven

Tarieven verloskundige zorg

Zorgverzekering

Verloskundige zorg en verzekeringen zijn de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest. De verloskundige zorg valt onder de basiszorg en wordt volledig vergoed. Liva heeft met alle zorgverzekeraars een contract, zodat de rekening na afloop van de totale zorg rechtstreeks naar je verzekering wordt gestuurd.
Echter zijn wij voor de verzekeraars Zilveren Kruis (en alles wat daaronder valt) en Menzis in een verloskundige zorggroep gecontracteerd. Deze zorggroep heet: Zorggroep Groot Amsterdam. Het kan daarom zijn dat je Liva zelf niet kan vinden bij bovengenoemde verzekeraars. Echter hebben wij wel gewoon een contract met hen.

De kosten  van verloskundige zorg gaat niet af van je eigen bijdrage voor ziektekosten. Laboratorium-onderzoek kan echter wel onder je eigen bijdrage vallen. Ook kan dit zo zijn bij anti-conceptie zorg,  zoals bijvoorbeeld bij het plaatsen van een spiraal. Neem hiervoor altijd contact op met je zorgverzekeraar. Ben je verzekerd bij StadHolland/Ditzo, dan moet je zelf €20,- bijbetalen voor het plaatsen van een spiraal.

Wanneer zorgverzekering wijzigen?

Tot en met 31 december kun je veranderen van zorgverzekeraar. Als je uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoeft je de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet je nieuwe zorgverzekeraar voor je.

Meer informatie zorgverzekeraars & polissen

Denk goed na over de keuze van uw zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis u kunt kiezen, zoals:  www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl & www.consumentenbond.nl.

De tarieven voor verloskundige zorg zijn vastgesteld door het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG), en worden jaarlijks aangepast.

Tarieven 2016

Volledige verloskundige zorg € 1286,20(1528,33*)
Onderverdeeld in:
Volledige prenatale zorg € 477,93(567,96*)
Volledige natale zorg € 519,60(617,37*)
Volledige postnatale zorg € 288,66(342,99*)
Counseling prenatale screening * Tarieven vastgesteld voor achterstandswijken
€   41,36
Termijnecho €   43,58
Combinatietest(nekplooimeting en bloedonderzoek) € 162,20
(Wordt alleen vergoed in het basispakket wanneer je een indactie hebt. Je leeftijd geldt vanaf 2015 niet meer als indicatie.)
Screeningsecho € 158,78
Versie bij stuitligging
Uitstrijkje
€  88,18
€   11,80
Kinderwensspreekuur per consult Nog geen tarief vastgesteld. Vooralsnog geen kosten.

Niet afgezegde afspraak
Wanneer je je afspraak wil verzetten, kan dat tot 24u van tevoren. Wanneer we telefonisch niet bereikbaar zijn, kan dat via de mail. Wanneer je de afspraak toch niet bijtijds annuleert, moeten we E20,- in rekening brengen voor een normale afspraak en E45,- voor een eerste afspraak. Dit wordt niet vergoed door de verzekering.