Anticonceptie

Na de bevalling kun je alweer snel vruchtbaar zijn. Indien je kunstvoeding geeft kan dit al 2 weken na de bevalling, bij borstvoeding duurt het vaak iets langer. Omdat het goed is voor het herstel van je lichaam en om lekker te kunnen genieten van je baby, adviseren wij sowieso het eerste half jaar na de bevalling niet zwanger te worden. Wij bespreken dan ook een week na de bevalling en 6 weken na de bevalling de verschillende opties met betrekking tot anticonceptie. De opties die je hebt hangen samen met het feit of je borstvoeding geeft of niet.
Op http://www.anticonceptie.nl/ kun je per methode uitgebreid de voor- en nadelen vinden en of je het kan gebruiken tijdens de borstvoeding!

Wil je meer informatie of kom je er niet uit? Dan ben je ook altijd welkom op ons anticonceptie spreekuur op de praktijk. Samen kijken we dan welke anticonceptie methode het best bij jou/jullie past. Daarnaast plaatsen wij ook zelf zowel verschillende spiralen als de implanon. Wij doen dit veelvuldig en zijn hier erg bedreven in.