Samenwerking

Samenwerking
Wij streven naar continuïteit en stabiliteit binnen het team tijdens je zwangerschap. Bij ziekte, verlof of extreme drukte tijdens de dienst, zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de vaste teamleden. In enkele gevallen zal het toch nodig zijn een verloskundige van een andere praktijk in te zetten.

Buurpraktijken
Daarbij maken wij o.a. gebruik van de goede samenwerking die wij hebben met onze buurpraktijken. Onze visie en werkwijze zijn daardoor veelal hetzelfde. Samen met andere verloskundigenpraktijken in de regio en het Boven-IJ ziekenhuis hebben wij een zeer actief verloskundig samenwerkingverband (VSV). Ook bij het verloskundig samenwerkingsverband van Zaans Medisch Centrum ‘de Heel’ zijn wij actief betrokken.

VSV
In het VSV worden werkafspraken gemaakt met de verloskundigenpraktijken uit de regio, verloskundigen van het ziekenhuis, gynaecologen, kinderartsen en verpleegkundigen. Op deze manier wordt de zorg op alle fronten goed op elkaar afgestemd en wordt de kwaliteit constant verbeterd en gewaarborgd.

Kraamzorg
Verder werken we samen met de kraamverzorgende die ons assisteert tijdens een thuisbevalling en in de eerste week de controles doet van moeder en kind. Zij helpt met de verzorging, bij de (borst)voeding en geeft adviezen.

Diëtiste
Er is bij ons op de praktijk ook een diëtiste aanwezig. Zij is gespecialiseerd in voeding en zwangerschap en begeleid zwangeren met zwangerschapssuiker. Doordat zij dit op onze eigen locatie doet hebben we korte lijntjes en blijft de zorg overzichtelijk.

Zwangerschapscursussen
Tevens vinden er op de praktijk verschillende zwangerschapscursussen en zwangerschapsyoga plaats. Ook wordt er door Nienke van den Ende, lactatiekundige, een borstvoedingsvoorlichting gegeven. Zo bieden wij alles onder 1 dak!

Verloskunde Academie Amsterdam (VAA)
Een paar keer per jaar bieden wij een stageplaats aan verloskundigen die nog in opleiding zijn. Zij/hij zal een aantal weken met ons meelopen, tijdens de spreekuren en diensten. De student voert de handelingen en begeleiding alleen uit onder toezicht en verantwoordelijkheid van één van de verloskundigen. Als je liever geen student bij de controles of bevalling wilt, mag je dat natuurlijk altijd aangeven.

Kinderpraktijk VIS
Zit op de eerste verdieping van ons pand. De psychologen, speltherapeute en logopediste bieden kinderen, die dat nodig hebben, hulp op een veilige, gezellige en speelse manier. Hun doel is dat ieder kind zich ‘als een VIS in het water’ voelt!