Liva

Ons verloskundigen team! vlnr: Leonie Kik, Meike Leurink, Lianne Bond,  Marieke Niehe, Emily Tros

Wij werken volgens een rooster waarbij altijd één van de verloskundigen dienst heeft voor kraamvisites, bevallingen en andere spoedeisende zaken. De spreekuren zijn op afspraak en worden afwisselend door één van de verloskundigen verzorgd. Ook hebben wij avondspreekuur. Om jou en je partner beter te leren kennen, proberen we de zwangerschapscontroles in het begin van de zwangerschap bij 1 of 2 verloskundigen te laten plaatsvinden. Doordat we jullie als team begeleiden, kunnen we elkaar waar nodig aanvullen. Hierdoor blijft de kwaliteit van onze zorg gewaarborgd (2 zien meer dan 1). Ons wekelijks teamoverleg zorgt voor een eenduidig beleid en uitvoering van onze verloskundige zorg; stabiel, professioneel en persoonlijk!
Als je het zelf fijn vindt, kun je ervoor kiezen om later in de zwangerschap ook de andere verloskundigen te zien, zodat je al onze gezichten kent als je gaat bevallen.


Marieke Niehe

Ik ben Marieke, ik werk sinds 2002 in deze praktijk. Ik heb zelf 2 kinderen, en ben ook lactatiekundige. Het blijft bijzonder om steeds aanwezig te zijn bij het ontstaan van een nieuwe moeder, een vader, een kind. Ik probeer je zo door dit proces heen te begeleiden, dat het jullie eigen manier wordt, de manier die bij je past. Zo ben ik al bij honderden bevallingen geweest, en zijn ze allemaal uniek. Vertrouw op jezelf, je kunt het!


Lianne Bond

Ik heb tijdens mijn studie tot verpleegkundige mijn passie voor de verloskunde ontdekt, waarna ik verloskunde ben gaan studeren. Sinds 2013 werk ik in Amsterdam noord en vanaf mei 2016 ben ik mede-eigenaar van LiVA. De diversiteit van de cliënten hier trekt mij heel erg aan. LiVA is een verloskundig centrum dat veel te bieden heeft van het begin tot het eind. Hierdoor kunnen we de zorg helemaal afstemmen op jouw behoeften. Dat maakt elke zwangerschap en bevalling weer heel anders en ontzettend leuk om bij te zijn!


Meike Leurink

Als ik mensen vertel dat ik vroedvrouw ben, is hun reactie steevast: ‘wat een mooi beroep!’ En dat is het zeker! Ik heb veel plezier in het begeleiden van vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap, op weg naar ouderschap. En ik vind het een voorrecht om bij de geboorte van jullie kind te mogen zijn; ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg op één van de meest bijzondere momenten in iemands leven! In de begeleiding vind ik niet alleen medische veiligheid belangrijk, maar ook emotionele veiligheid. Als je veiligheid ervaart, voel je waar je eigen kracht en vertrouwen liggen en kun je die optimaal gebruiken om je kind geboren te laten worden. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!


Emily Tros

Al van kleins af aan heb ik mogen horen hoe bijzonder het is om (aanstaande) moeders en hun partner te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling, mijn opa was namelijk gynaecoloog! Ik wist altijd al dat ik in de gezondheidszorg wilde werken, maar mede door zijn enthousiasme en verhalen wist ik het op de middelbare school zeker; ik wil verloskundige worden. Na de opleiding in Groningen te hebben gevolgd ben ik verhuisd naar het mooie Haarlem, waar ik samen met mijn vriend en kat woon. Sinds november 2021 ben ik met veel plezier aan het werk bij Liva. Het mooie van het vak voor mij is dat je ouders vanaf de eerste positieve test tot 6 weken na de bevalling ziet, op deze manier bouw je een intensieve vertrouwensband op met mensen. Een zwangerschap en bevalling zijn hele bijzondere momenten in je leven. Dit vraagt dan ook om veel aandacht en tijd, goede medische controles, maar ook een beetje humor en nuchterheid tussendoor. En ik ben nog lang niet uitgekeken op beschuit met muisjes!


Leonie Kik

Sinds juli 2020 werk ik met veel plezier bij LiVa. Hiervoor heb ik waargenomen in Purmerend, Amsterdam en Almere. Ik ben dol op mijn werk omdat geen dag hetzelfde is. Samen met zwangeren en partners kijken naar welke zorg bij jullie past. Dat zie ik als een voorrecht en mooie uitdaging, welke voor mij geslaagd is als jullie blij en tevreden zijn! Na het begeleiden van meer dan honderd bevallingen zie ik een zwangerschap nog steeds als een wonder en blijf ik versteld staan van de kracht van een moeder in spe.  Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en om jullie rust en vertrouwen te mogen geven in een van de meest bijzondere periode van jullie leven!


Praktijkassistente

In onze werkzaamheden worden wij ondersteund door onze praktijk assistentes. Zij kunnen je veel informatie en adviezen geven rondom het hele ouderschapsproces.
Ze verzorgen de afspraken, geven voorlichting en adviezen en zullen je ontvangen met koffie en thee. Daarnaast zijn ze ook achter de schermen op veel gebieden onze steun en toeverlaat.

Met vragen kun je bij de assistentes terecht. Zo nodig word je door één van de verloskundigen teruggebeld. Indien telefonisch niet bereikbaar mag de vraag ook per mail worden gesteld, dan wordt daar zo spoedig mogelijk op gereageerd (info@liva-verloskundigcentrum.nl). De assistente is aanwezig op de praktijk op maandag t/m vrijdag van 8.15 uur tot 13.00 uur. Zij beantwoordt de telefoon en de mail op maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 13 uur.