Liva

Ons verloskundigenteam bestaat uit:  Marieke Niehe, Lianne Bond, Meike Leurink, Leontien Becker en Ismay Brekelmans

Wij werken volgens een rooster waarbij altijd één van de verloskundigen dienst heeft voor kraamvisites, bevallingen en andere spoedeisende zaken. De spreekuren zijn op afspraak en worden afwisselend door één van de verloskundigen verzorgd. Ook hebben wij avondspreekuur. Om jou en je partner beter te leren kennen, proberen we de zwangerschapscontroles in het begin van de zwangerschap bij 1 of 2 verloskundigen te laten plaatsvinden.  Doordat we met elkaar de begeleiding doen, kunnen we elkaar waar nodig aanvullen, zodat de kwaliteit van onze zorg goed gewaarborgd blijft (2 zien meer dan 1). Onze wekelijkse teamoverleggen zorgen voor een eenduidig beleid en uitvoering van onze stabiele, professionele en persoonlijke verloskundige zorg.
Als je het zelf fijn vindt, kun je ervoor kiezen om later in de zwangerschap ook de andere verloskundigen te zien, zodat je al onze gezichten kent als je gaat bevallen.

Marieke Niehe
Ik ben Marieke, ik werk sinds 2002 in deze praktijk. Ik heb zelf 2 kinderen, en ben ook lactatiekundige. Het blijft bijzonder om steeds aanwezig te zijn bij het ontstaan van een nieuwe moeder, een vader, een kind. Ik probeer je zo door dit proces heen te begeleiden, dat het jullie eigen manier wordt, de manier die bij je past. Zo ben ik al bij honderden bevallingen geweest, en zijn ze allemaal uniek. Vertrouw op jezelf, je kunt het!

 

Lianne Bond
Ik heb tijdens mijn studie tot verpleegkundige mijn passie voor de verloskunde ontdekt, waarna ik verloskunde ben gaan studeren. Sinds 2013 werk ik in Amsterdam noord en vanaf mei 2016 ben ik mede-eigenaar van LiVA. De diversiteit van de cliënten hier trekt mij heel erg aan. LiVA is een verloskundig centrum dat veel te bieden heeft van het begin tot het eind. Hierdoor kunnen we de zorg helemaal afstemmen op jouw behoefte. Dat maakt elke zwangerschap en bevalling weer heel anders en ontzettend leuk om bij te zijn!

Meike Leurink
Als ik mensen vertel dat ik vroedvrouw ben, is hun reactie steevast: ‘wat een mooi beroep!’ En dat is het zeker! Ik heb veel plezier in het begeleiden van vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap, op weg naar ouderschap. En ik vind het een voorrecht om bij de geboorte van hun kind te mogen zijn; ik ben dankbaar voor het vertrouwen wat ik krijg op één van de meest bijzondere momenten in iemands leven! In de begeleiding vind ik niet alleen medische veiligheid belangrijk, maar ook emotionele veiligheid. Als je veiligheid ervaart, voel je waar je eigen kracht en vertrouwen liggen en kun je die optimaal gebruiken om jouw kind geboren te laten worden. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Leontien Becker
Verloskundige zijn beschouw ik als een groot voorrecht. Het beroep van een verloskundige gaat niet enkel om de bevallingen, maar ook om de medische en emotionele ontwikkelingen voor- en na het krijgen van een kindje. Dit is precies wat ik zo mooi vind aan het vak; vrouwen en partners laten mij aanwezig zijn bij een bijzondere tijd in hun leven en daar ben ik dankbaar voor. Met veel enthousiasme werk ik dan ook sinds oktober 2017 bij LiVA. Mijn doel is om de cliënten tijdens dit proces in hun kracht te zetten en zich versteld te laten staan van hun eigen kunnen, om zo met trots en blijdschap terug te kunnen denken aan het krijgen van hun kindje.

 

Ismay Brekelmans
De eerste bevalling waar ik tijdens mijn studie bij aanwezig was, kan ik mij nog goed herinneren. Ik was onder de indruk van de kracht van de vrouw, het geluk van de kersverse ouders en de waardevolle rol van de verloskundige. Inmiddels heel wat bevallingen verder, maar nog steeds keer op keer een bijzonder en uniek moment! Naast de bevalling vind ik het mooi om te zien hoe jullie je tijdens de zwangerschap ontwikkelen tot moeder/vader en jullie dit in het kraambed ook trots zijn. Het is belangrijk dat iedereen dit op haar/zijn eigen manier doet. Ik draag hierin graag mijn steentje bij door mij aan te passen aan jullie wensen zodat jullie goede herinneringen overhouden aan deze bijzondere periode!

 

Praktijkassistentes
In onze werkzaamheden worden wij ondersteund door Klaske Lewis (rechts op de foto) en Kim Oldenburger (links op de foto), onze praktijkassistentes.
Klaske zelf is moeder van vijf kinderen en naast assistente ook nog werkzaam als kraamverzorgster. Kim is verpleegkundige en doktersassistente geweest en heeft ook gewerkt op de afdeling verloskunde/gynaecologie.
Zij verzorgen de afspraken, geven voorlichting en adviezen en zullen je ontvangen met koffie en thee. Daarnaast zijn zij ook achter de schermen op veel gebieden onze steun en toeverlaat.

Met vragen kun je bij Klaske en Kim terecht. Zo nodig word je door één van de verloskundigen teruggebeld. Indien telefonisch niet bereikbaar mag de vraag ook per mail worden gesteld, dan wordt daar zo spoedig mogelijk op gereageerd. (info@liva-verloskundigcentrum.nl) Klaske is aanwezig op de praktijk op dinsdag t/m vrijdag van 8.15 uur tot 13.00 uur. Zij beantwoordt de telefoon en de mail op dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 13 uur. Kim is aanwezig op maandag van 8:30-13:30. Zij beantwoordt de telefoon tussen 9 en 13 uur.