Voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen

Vanwege COVID-19 (nieuwe Corona virus) zijn voorlopig ALLE bijeenkomsten in onze praktijk geannuleerd. Als deze op een andere manier kunnen worden aangeboden, zullen we dat hier vermelden. Dank voor jullie begrip.

Voorlichting voeding en gezond zwanger zijn (de eerste maanden)

In deze voorlichting wordt alles verteld over lifestyle, voeding en werken tijdens de zwangerschap.

  • De online bijeenkomst de “Eerste maanden” wordt gratis aangeboden en georganiseerd door Rondom de Geboorte.
  • De voorlichting gaat over alles wat belangrijk is om gezond zwanger te zijn en die bezoek je liefst al vóór de eerste controle op de praktijk.
  • De voorlichtingen worden gegeven door deskundigen (verloskundigen, diëtisten, oefentherapeuten).
  • Er is veel ruimte om vragen te stellen over dingen die jou bezig houden in verband met je zwangerschap. En je hoort ook vragen (en de antwoorden) van anderen.
  • Je kunt gemakkelijk thuis vanaf de bank samen met je partner, moeder of vriend/vriendin de bijeenkomst online bijwonen.
  • de voorlichting is ook in het Engels en Arabisch te volgen!

Met extra aanpassingen en up tot date informatie over zwangerschap in Corona-tijden.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via http://www.supersaas.nl/schedule/1stelijnamsterdam/vroege_voorlichting?view=month&day=5&month=5 .
Zoom app downloaden: https://zoom.us/download)

Voorlichting over de bevalling

In deze voorlichting over de bevalling wordt met behulp van een powerpoint gesproken over het verloop van de bevalling, de plaats van bevallen,  wanneer je moet bellen, onze rol bij de bevalling en daarna. Ook krijg je praktische tips voor het omgaan met pijn, borstvoeding, het kraambed en worden de mogelijkheden voor pijnstilling worden besproken. Deze informatie is heel belangrijk en adviseren wij voor iedereen, maar vooral als je nog niet eerder bent bevallen.
Hieronder de link naar de voorlichtingsvideo:
https://www.youtube.com/watch?v=5bNgmweXoiI

Borstvoedingsvoorlichting

Door Nienke van de Ende, lactatiekundige, wordt elke 6 weken een online voorlichting gegeven over borstvoeding. Hierin wordt alles besproken omtrent het geven van borstvoeding. Onder andere: voedingshoudingen, juist aanleggen van de baby, eventuele verwachte problemen bij borstvoeding en hoe dit te voorkomen en op te lossen. Daarnaast is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze voorlichting kost 15 euro per stel. Je kan je aanmelden bij Nienke door te mailen naar: info@nienkelactatiekundige.nl

Zwangerschapscursus rondom de geboorte

Door Rondom de geboorte worden op het Zuideinde verschillende zwangerschapscursussen gehouden.
De cursus zwangerschapsgym:
Deze cursus duurt 8 weken en is een goede voorbereiding op de bevalling. Onder deskundige begeleiding doe je oefeningen, leer je je weeën opvangen en te ontspannen. De informatie gaat over praktische zaken zoals kraamzorg en het regelen van babyspullen. Maar óók over het moeder worden. Bij twee lessen mag je partner mee en oefenen jullie samen. Na de bevalling kom je samen met je baby nog een keer terug. De kosten zijn €170,- maar wanneer je in het bezit bent van een stadspas is het gratis. De cursus vindt momenteel online plaats. Anders is deze op donderdagavond op het zuideinde bij Liva.
Het is ook mogelijk een verkorte opfriscursus te doen van 4 weken. De kosten hiervan zijn €80,-
Meer info: www.rondomdegeboorte.nl

Zwangerschapsyoga

Nieuw bij Liva is zwangerschapsyoga! Dit wordt georganiseerd door house of balance: Cursusoverzicht/ Inschrijven – The House of Balance
De cursus zwangerschapsyoga is een combinatie van doeltreffende ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen, actieve yogahoudingen en nuttige informatie betreffende je zwangerschap en bevalling. Daarbij krijg je informatie over wat je kunt verwachten van een thuis- of ziekenhuisbevalling en welke keuzes je allemaal hebt. Ook is er een bijeenkomst samen met je partner.
Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van anderhalf uur en twee partnerlessen van 1,5 uur. Het is op dinsdagavond van 19:30 – 21:00. De kosten bedragen €235,-.